Aktivitetstilbud fra Sørum skoles kulturforum

Publisert av Helen Kristiansen den 03.01.19. Oppdatert 15.01.19.

Vi er glade for at så mange elever ønsker å benytte seg av aktivitetstilbudene fra Sørum skoles kulturforum! Ca. 90 elevplasser har vært benyttet ukentlig denne høsten, og vi vil nå utvide tilbudene slik at elevene kan få et tilbud hver dag unntatt fredager. Fram til ca. mars vil det være gratis å delta på aktivitetene. Etter mars vil det koste kr. 500 pr. aktivitet fram til sommeren.

Vi mangler fortsatt voksne frivillige som kan hjelpe til med å få elever på plass til riktig aktivitet om de ikke husker det selv, men oppdaterte påmeldingslister vil bli sendt til lærere som forhåpentligvis kan gi en ekstra påminnelse på slutten av dagen. Dersom dere kjenner noen som kan tenke seg å hjelpe til et par timers tid en gang i uken håper vi dere gir oss beskjed.

Vi har kjøpt inn en del spill og aktivitetsutstyr som settes på plass på venterommet når dette blir klart. Foreløpig kan elevene vente på sin aktivitet i biblioteket på skolen.

Kulturforumet har kjøpt inn mobil skaterampe som vil bli satt opp når snøen går. Foreløpig står den lagret inne på skolen. Noen foreslo i høst å lage is for skøyting, og vi oppfordrer foresatte til å følge opp denne ideen. Det er jo glimrende føre for dette nå😊 Påmelding til aktivitetene kan sendes Randa J. Enberg r.enberg@online.no

MANDAGER

DANS med Mia Børresen Nerødegaard (Foregår I gymsalen)

12.50 - 13.30: elever fra 1-2 trinn

14.00 - 14.45: elever fra 5-7 trinn

14.45 - 15.30: elever fra 3-4 trinn

 

Vi er glade for at Mia fortsetter instruktør i hip hop på Sørum skole, og ser fram til nye spennende oppsetninger på Sørum skole!

Mia har mangesidig bakgrunn, bl.a. med trenererfaring fra Norges danseforbund. Hun har vært danselærer på Linnerud fritidsklubb, og har opptrådt i MGP jr. Norsk militærtattoo og nobel fredspris konsert. Hun ble Norgesmester IDO hip hop jenter 2013

Påmelding til Randa J. Enberg r.enberg@online.no

 

 

 

KUNSTGRUPPER 5-7 trinn  med Siri Teilman (foregår i kunstrommet)

Siri Teilman vil heldigvis fortsette med kunstgrupper for 5-7 trinn, men flytter gruppen til mandager. Siri er en superengasjert pedagog med kunst som hovedaktivitet. Elevene vil jobbe med varierte materialer og teknikker. Vi har også et tilbud i kunst på onsdager for yngre elever. Verkstedet til Siri varer 2 timer mandager fra kl. 14.00-16.00

Påmelding til Randa J. Enberg r.enberg@online.no

 

 

 

TIRSDAGER

KODING (Info om rom kommer)

Joachim Haagen Skeie driver Kodegenet.no

Målet er å gi deltakerne spennende, engasjerende og utfordrende prosjekt underveis hvor de kan lære det grunnleggende programmeringsfaglige, og samtidig får utfoldet seg med moderne teknologi som de får benyttet til å produsere sine egne produkter. Nøkkelen for prosjektet er engasjementet for å bygge og programmere produkter deltakerne har designet og laget selv. Det er gratis å delta, men dersom elevene ønsker å ha med produktene de lager hjem, må de betale kostpris for materialene.

Kl. 14.00- 15.30 4-7 trinn
Kl. 15-30 -17.00 4-7 trinn

Påmelding til Randa J. Enberg r.enberg@online.no

 

 

 

ONSDAGER

MUSIKALTEATER (musikkrommet)

Johanne Margrethe Woie studerer for tiden til å bli jurist ved UiO og underviser på PoP-rommet musikkskole.

Øvrig danseutdannelse er fra SpinOff forstudium i dans i Oslo og Escola Superior i Lisboa. Hun har koreografert og undervist ved en rekke skoler og andre kulturtilbud, senest for Rogaland Teaterråd i høst. Nå gleder hun seg til å møte elevene på Sørum skole.

På musikalteateret vil du lære scenisk dans og sang sammen med flere og øve inn repertoar som skal vises fram på skolen.

1-3 trinn: 15.00-16.00

4-7 trinn: 14.00-15.00

Påmelding til Randa J. Enberg r.enberg@online.no

 

 

 

 

KUNST 1-4 TRINN og 5-7 trinn (Kunstrommet)

Solvita Mellenberga er scenograf og dekoratør fra Valmiera Drama teater. Hun er utdannet lærer i tegning, maling og design.

Hun har bachelor i kunst og kunstpedagogikk fra Latvia, Riga. Hun arbeider ved Steinerskolen i Lørenskog og har vært vikar ved Lørenskog musikk- og kulturskole.

Les mer om Solvita på hennes hjemmeside: https://www.mellenbergs.com/

1-4 trinn 14.00-15.15

4-7 trinn 15.15-16.30

Påmelding til Randa J. Enberg r.enberg@online.no

 

 

 

DRUMLINE med Jarle Andre Bjortjønnli  (Trommerommet i gamleskolen)

Benytt muligheten til å prøve ut Drumline og bli med i trommeorkesteret bl.a. på 17. mai på Sørum skole!

Vi lover høy aktivitet og morsomme øvelser. Vi kjøper på nyåret inn nye trommer, så dette blir supert!

Her er basstrommer, skarptrommer, tritroms og trommesett. Kom gjerne på en prøvetime for å finne ut om dette er noe for deg!

4.-7. klasse Kl. 14.00-15.00

Påmelding til Randa J. Enberg r.enberg@online.no

 

 

TORSDAGER

ANIMASJONSVERKSTED med Astrid Helen Egner og Hilde Beate Tyrum

På animasjonsverkstedet vil elevene lære ulike teknikker for å animere, og de ferdige filmene vil vises på en «filmfestival» før påske på Sørum skole. Teknikkene de lærer er cut-out teknikk (tegnede figurer som klippes ut for å få bevegelighet), direkteanimasjon med plastilina, animasjon der elevene bruker seg selv som objekter, og animasjon med figurer.

4-7 trinn kl. 14.00-15.15

1-3 trinn kl. 15.15-16.30

 

Påmelding til Randa J. Enberg r.enberg@online.no

      

 

 

 

LOPPEMARKED

Vi planlegger loppemarked 26. - 28. april. Vi trenger en gruppe foreldre som kan ta ansvar for dette. Lopper kan samles inn allerede nå, og lagres på Hoel gård.

Hjelp oss å spre informasjon om dette slik at vi kan få flest mulig lopper, og flest mulig til å delta i gruppen. (Da blir det mindre jobb på hver)

Inntektene fra loppemarkedet vil brukes til å holde prisen på aktivitetene lavest mulig.

Gi beskjed til Kjersti Eggum (kjeegg@lorenskog.kommune.no) om du kan tenke deg å delta.

Vi trenger innsamlingsansvarlig, markedsføringsansvarlig, rigging, bortkjøring av overskuddsvarer, kafesalg mm.